PORUKA DIREKTORA ŠKOLE NAŠIM MATURANTIMA

Vrijeme prolazi i donosi lijepe i one manje lijepe stvari. U svemu tome jedni odrastaju drugi stare. Vi ste, dragi maturanti, u onoj grupi koja je uz nas odrastala proteklih devet godina. Družili smo se vrlo intenzivno, a došlo je vrijeme da iz ove škole odlazite uzdignutog čela. Siguran sam da ste u proteklih devet godina imali puno lijepih trenutaka koje ste proveli u školi, bilo je sigurno i onih manje lijepih koje, molim vas da zaboravite a i mi ćemo sigurno tako postupiti. Svakome od vas pojedinačno, želim sreću i uspjeh u daljem školovanju i radu, ali prije svega u životu. Sreću, kažu, čine male stvari, male geste, koje obraduju onoga sa kim se družimo. Mi smo se trudili za svo ovo vrijeme da vas odgojimo i usadimo u vas one ljudske i moralne vrijednosti, prije svega, a zatim i da naučite ono što će vam koristiti u životu. Nadamo se da smo u tome uspjeli. Vi ćete to svojim trudom, radom i marljivošću pokazati u budućem vremenu.
Svim nastavnicima koji su sa vama radili čestitam na uspješno izvedenoj dvadeset petoj poslijeratnoj generaciji koja će zasigurno biti od koristi našoj široj zajednici. Iskreno se nadam da ćete biti od onih koji će svoj život planirati ovdje u Jajcu i u Bosni i Hercegovini. Takvi nam trebate, obrazovani, pošteni i marljiv i nadamo se da će da ćete takvi i biti.
U ime škole i u svoje lično ime želim vam svu sreću, a posebno čestitam učenicima generacija kao i svim odlikašima koji su ponos svih nas.

Click Here

Najnovije obavijesti 

NASTAVLJA SE OBUSTAVA REDOVNE NASTAVE

Odluka o obustavi nastavnog procesa 2 (3)Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta SBK-a, prolongiralo je obustavu redovnog nastavnog procesa. Nastava će se i dalje odvijati putem internet platformi.

Your Title Goes Here

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

KONKURS

BOSNA I HERCEGOVINAFEDERACIJA BOSNE I HERCEGOVINESREDNJOBOSANSKI KANTONOPĆINA JAJCEOsnovna škola „Berta Kučera“ JajceBroj: 479-1/20Datum: 04.12.2020.godineNa osnovu člana 57. 74 i 75. Zakona o osnovnoj školi SBK (Službene novine SBK br.11/01,17/04) i člana 130....

OBAVIJEST

BOSNA I HERCEGOVINA FEDERACIJA BOSNE I HERCEGOVINE SEDNJOBOSANSKI  KANTON OPĆINA JAJCE Osnovna škola „Berta Kučera“ Jajce Tel/fax 030-654-298  Email: bertajajce@gmail.com Broj: 422/20 Datum: 02.11.2020.godine Na osnovu Uredbe o postupku prijema u radni odnos...

OBAVIJEST O PISMENOM ISPITU

OPĆINA JAJCE Osnovna škola „Berta Kučera“ Jajce Jajce Broj: 417/20 Datum: 28.10.2020.godine O B A V I J E S T Obavještavaju se kandidati koji su dostavili prijave po raspisanom konkursu objavljenom u dnevnom listu „Oslobođenje“ broj 389/20 od 20.10.2020.godine za...