PORUKA DIREKTORA ŠKOLE NAŠIM MATURANTIMA

Vrijeme prolazi i donosi lijepe i one manje lijepe stvari. U svemu tome jedni odrastaju drugi stare. Vi ste, dragi maturanti, u onoj grupi koja je uz nas odrastala proteklih devet godina. Družili smo se vrlo intenzivno, a došlo je vrijeme da iz ove škole odlazite uzdignutog čela. Siguran sam da ste u proteklih devet godina imali puno lijepih trenutaka koje ste proveli u školi, bilo je sigurno i onih manje lijepih koje, molim vas da zaboravite a i mi ćemo sigurno tako postupiti. Svakome od vas pojedinačno, želim sreću i uspjeh u daljem školovanju i radu, ali prije svega u životu. Sreću, kažu, čine male stvari, male geste, koje obraduju onoga sa kim se družimo. Mi smo se trudili za svo ovo vrijeme da vas odgojimo i usadimo u vas one ljudske i moralne vrijednosti, prije svega, a zatim i da naučite ono što će vam koristiti u životu. Nadamo se da smo u tome uspjeli. Vi ćete to svojim trudom, radom i marljivošću pokazati u budućem vremenu.
Svim nastavnicima koji su sa vama radili čestitam na uspješno izvedenoj dvadeset petoj poslijeratnoj generaciji koja će zasigurno biti od koristi našoj široj zajednici. Iskreno se nadam da ćete biti od onih koji će svoj život planirati ovdje u Jajcu i u Bosni i Hercegovini. Takvi nam trebate, obrazovani, pošteni i marljiv i nadamo se da će da ćete takvi i biti.
U ime škole i u svoje lično ime želim vam svu sreću, a posebno čestitam učenicima generacija kao i svim odlikašima koji su ponos svih nas.

Click Here

Najnovije obavijesti 

NASTAVLJA SE OBUSTAVA REDOVNE NASTAVE

Odluka o obustavi nastavnog procesa 2 (3)Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta SBK-a, prolongiralo je obustavu redovnog nastavnog procesa. Nastava će se i dalje odvijati putem internet platformi.

Your Title Goes Here

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

ČESTITKA I OBAVIJEST POVODOM DANA NEZAVISNOSTI BOSNE I HERCEGOVINE

Dragi učenici, kolege nastavnici, cijenjeni roditelji,Kako je u narodnoj izreci kazano da je historija učiteljica života, valja nam se prisjećati važnih događaja iz naše prošlosti i usvajati lekcije iz njih. U Bosni i Hercegovini je 29. februara i 1. marta 1992....

KONKURS

BOSNA I HERCEGOVINA FEDERACIJA BOSNE I HERCEGOVINE SREDNJOBOSANSKI KANTON OPĆINA JAJCE Osnovna škola „Berta Kučera“ Jajce Broj: 181/21 Datum: 23.02.2021.godine Na osnovu člana 57. 74 i 75. Zakona o osnovnoj školi SBK (Službene novine SBK br.11/01, 17/04) i člana 130....

KONKURS

BOSNA I HERCEGOVINAFEDERACIJA BOSNE I HERCEGOVINESREDNJOBOSANSKI KANTONOPĆINA JAJCEOsnovna škola „Berta Kučera“ JajceBroj: 479-1/20Datum: 04.12.2020.godineNa osnovu člana 57. 74 i 75. Zakona o osnovnoj školi SBK (Službene novine SBK br.11/01,17/04) i člana 130....